Holbergprisen i skolen lanserer e-bok

12.02.2015

Usikker på hvordan du lager en god problemstilling? Trenger du hjelp til å komme i gang med skriverprosessen, eller mer informasjon om hvordan du gjennomfører et humanistisk forskningsprosjekt? Forskning for forskningsspirer gir svar.

E-boken Forskning for forskningsspirer er laget for elever i videregående skole som skal gjennomføre et humanistisk eller samfunnsvitenskapelig forskningsprosjekt. Boken er utformet spesielt med tanke på skoleklassene som deltar i den årlige forskningskonkurransen Holbergprisen i skolen, men er også en gratis tilgjengelig ressurs for alle. Bokens formål er blant annet å gi innspill til hvordan man kommer i gang med forskningsprosjektet, redegjøre for grunnleggende akademiske prinsipper, samt å gi korte introduksjoner til metodiske opplegg som er overkommelige, og som forhåpentligvis kan fungere som inngangsport til å fordype seg videre i fag og forskning.

Forskning for forskningsspirer er skrevet av Knut Melvær og er tilgjengelig i formatene .epub (som kan åpnes i ebok-lesere som Calibre og IBooks), .mobi (som kan leses på en Kindle) og alminnelig .pdf (greit format dersom man ønsker å skrive ut boka på papir). Disse filene blir automatisk oppdaterte når det kommer endringer på nettsiden.

Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller innspill til noe mer e-boken burde inneholde? Send oss gjerne en e-post.