Holbergsamtalen: "From the Mouths of Stories: New Songs for Old"

Tamim Al-Barghouti og Marina Warner. Foto: Privat / Dan Welldon

Møt Holbergprisvinner Marina Warner i samtale med den palestinsk-egyptiske poeten, skribenten og statsviteren Tamim Al-Barghouti.

Sted: Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo
Dato: 11. juni
Tid: 18.00 til 19.30

Fortidens fortellinger gir oss alle et språk og et råmateriale vi kan bruke til å forme nye fortellinger for vår tid: I løpet av samtalen på litteraturhuset vil Marina Warner og Tamim Al-Barghouti lese fra sine kommende utgivelser, inspirert av myter og legender. Fortellingene de drar veksler på spenner fra Tusen og en natt og antikkens Babylon til samtidige fortellinger fra dagens Irak og Europa.

Marina Warner er professor i engelsk og kreativ skriving ved Birkbeck College, University of London, Fellow of All Souls College, Oxford, og gjesteforsker ved SOAS.  Hun mottar Holbergprisen 2015 for sitt arbeid med å analysere myter og eventyr i et historisk og maktkritisk perspektiv. Hun er særlig kjent for å fremheve kjønnsperspektiv i sitt arbeid. Warner er også historiker og skjønnlitterær forfatter. Hennes seneste utgivelse er Once Upon a Time: A Short History of Fairy Tale (2014). Novellesamlingen Fly Away Home, kommer ut høsten 2015.

Tamim Al-Barghouti er dikter og statsviter, med særlig kompetanse på feltene postkolonial teori, statsbygging i okkupasjonstid, og internasjonale konflikter. Han har undervist i statsvitenskap og internasjonale relasjoner ved Georgetown University Freie Universität Berling og American University in Cairo. Han jobber i dag som spesialrådgiver ved FNs økonomiske og sosiale kommisjon for Asia og Stillehavsområdet.

Klikk her for å komme til Facebook-eventen for Holbergsamtalen