Intervju med Marina Warner

16.03.2015

Lær årets Holbergprisvinner, Marina Warner, bedre å kjenne. I dette intervjuet, "From Vogue to University, and "Why I Quit"", forteller hun om sin bakgrunn, om sine perspektiver på myter og historiefortelling og hvordan hun opplever samtiden.

I dette podcastintervjuet forteller årets Holbergprisvinner, Marina Warner, om oppveksten sin, karrieren og hvordan hun fant veien til akademia. Warner har en mangefasettert bakgrunn og har blant annet jobbet for motemagasinet Vogue og gitt ut flere bøker som skjønnlitterær forfatter i tillegg til karrieren som akademiker og kritiker. Warner mottar prisen som en anerkjennesle av arbeidet hun har gjort med å analysere hvordan eventyr og myter reflekterer sin samtid, og da særlig i forhold til kjønnsroller og feminisme. Noen av disse faglige perspektivene kommer hun inn på i løpet av intervjuet. Hun forteller også om hvordan hun opplever det å bli utnevnt til årets Holbergprisvinner.

Intervjuet er produsert som en episode for podcasten U-dan.net, av Knut Melvær, som også er intervjuer i opptaket.

Hør flere av Holbergprisens podcaster

Er du interessert i å høre episoder med tidligere prisvinnere og andre temaer relatert til Holbergprisen? Last ned episoder fra U-dan.net som podcast eller strøm direkte fra nettsiden.