Møt panelet for Masterclass med Marina Warner

02.06.2015

— Det er en ære å få delta, sier Houman Sadri, som en av fem doktorgradstipendiat som har blitt plukket ut som en del av panelet ved Holbergprisens første masterclass 8. juni 2015, hvor Marina Warner vil lede en samtale omkring hva skjer med mytene, kulturen og historien til mennesker på flukt. Bli bedre kjent med panelet!

— Vi mottok mange søknader, det var et høyt faglig nivå og vi er stolte over å kunne presentere disse fem kandidatene forteller faglig leder, Ivar Bleiklie, som er svært fornøyd med påmeldingen til Holbergprisens første masterclass. Årets kandidater kommer fra Helsingfors Universitet, Gøteborgs Universitet, Háskoli Islands og NTNU.

Holbergprisen har gleden av å presentere de fem utvalgte PhD-studentene som er invitert til Bergen for å delta i prisvinner Marina Warners masterclass, ved Litteraturhuset i Bergen 8. juni.

Houman Sadri Picture (1).jpg

Houman Sadri ved Gøteborgs Universitet. Alder: 43.

«I believe that this masterclass has direct and vital bearing upon my work, and that it is a profound honor to be accepted to take part.»

— Houman Sadri

Houman er en doktorgradskandidat og lærer innenfor engelsk litteratur ved Gøteborgs Universitet. Hans forskningsfelt er basert rundt Joseph Campbells heltereise (monomyte), omkring han pakker ut og undersøker primærtekster basert rundt kvinnelige og feministiske heroiske figurer som er kommer av troper fra mytologi og folkeeventyr.

 

Poilvez, Marion

Marion Poilvez ved Universitetet på Island. Alder: 28.

«Marina Warner's approach of myth and exile will definitely leave a mark on my dissertation.»

— Marion Poilvez

Marion kommer opprinnelig fra Brittany i Frankrike og har sin akademiske bakgrunn i både litteratur og filosofi. For tiden skriver hun sin doktorgradsavhandling om flyktninger og kriminelle i islandsk middelalderlitteratur og er spesielt interessert i spørsmålet om hvorfor disse figurene var så populært i de tider, som det også er i moderne islandske folkeeventyr.

 

Anna-Liisa Tolonen

Anna-Liisa Tolonen ved Helsingfors Universitet. Alder: 30. 

«I wish to elaborate on the making of martyrs from the viewpoint of their story-tellers.»

— Anna-Liisa Tolonen 

Doktorgradstudenten Anna-Liisa er ansatt ved det det finske akademiet, finansiert av Senteret for Excellence, ‘Reason and religious recognition’ (fornuft og religiøs annerkjennelse). Hennes avhandling er en historisk komparativ analyse av folkelige tradisjoner for historien om martyrdommen av mor og hennes syv sønner, felles for alle de tre monoteistiske religionene.

 

Per Esben Svelstad

Per Esben Svelstad ved NTNU. Alder: 27.

«Exploring and being familiar with myths are fundamental aspects of literary research, and I feel very fortunate to discuss the role of myths in Marina Warner's masterclass.»

— Per Esben Svelstad

Per Esben er doktorgradskandidat i komparativ literatur ved avdelingen for språk og litteratur, NTNU, og har en bakgrunn i fransk og klassiske fag med en master om den franske renessanse poeten Louise Labé. Hans prosjekt fokuserer på skeiv tolkning av Åsmund Sveen (1910-1963) sine samlede verk.

 

Eemeli Hakoköngäs - Copy.jpg

Eemeli Hakoköngäs ved Helsingfors Universitet. 

«I have found topics of remembering processes of lost home and connections between atavistic forms of nationalism and mythical stories highly interesting.» 

— Eemeli Hakonköngäs

Eemeli studerer sosialpsykologi, og er spesielt interessert i forskjellige måter den kollektive erindringen og det formidlingen av den narrative historien. I sin doktorgradsavhandling fokuserer han på rollen av nostalgia og dens forekomst i hverdagslivet.